Nikšić: Okrugli sto na temu “Crna Gora i zaštita potrošača – na putu ka EU”

Category: ,

Učesnici okruglog stola biće predstavnici: pregovaračke grupe za poglavlje 28, Savjeta za zaštitu potrošača, Uprave za inspekcijske poslove, udruženja poslodavaca, Vodovoda i kanalizacije , banaka, NVO-a, kao i advokati i novinari koji se bave ovim pitanjem

 

Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori organizovaće u četvrtak, 11. Juna u Nikšiću okrugli sto na temu “Crna Gora i zaštita potrošača – na putu ka EU”.

Okrugli sto će biti organizovan kao dio posjete Delegacije EU opštini Nikšić i počeće u 11h15 u restoranu Sportskog centra.

Kao uvodni govornici na okruglom stolu će govoriti: šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Mitja Drobnič, generalni direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekomomije, Jovo Rabrenović, šefica pregovaračke grupe za poglavlje 28 i pomoćnica direktora za Sektor za zaštitu tržišta i ekonomije, Rada Marković, glavna inspektorka Tržišne inspekcije Nada Đurđić, i direktorica NVO Centar za zaštitu potrošača (CEZAP), Olga Nikčević.

Učesnici okruglog stola biće predstavnici: pregovaračke grupe za poglavlje 28, Savjeta za zaštitu potrošača, Uprave za inspekcijske poslove, udruženja poslodavaca, Vodovoda i kanalizacije , banaka, NVO-a, kao i advokati i novinari koji se bave ovim pitanjem. 

Okrugli sto je otvoren i za javnost tako da građani mogu prisustvovati i pratiti raspravu. Zbog ograničenog broja mjesta u sali molimo sve zainteresovane građane da svoje prisustvo potvrde na mail adresu [email protected] 

Tokom dana, u glavnoj nikšićkoj ulici biće organizovan Kutak EU Info Centra, gdje će se stanovnicima Nikšića dijeliti brošure o pravima potrošača i ostali informativni materijal.

Izvor: Vijesti.me

TAGS: